15 Temmuz 2019 Pazartesi

Analiz ve Notlar... 2. Hafta...

21/90 ... 2. Hafta ...

✅ Listelere %100 uyum.

✅ Su içme başarılı.

✅ Hareket 4/7

✅ Perşembe öğle tavuk ve patlıcan yemeği, ara öğün 1 avuç çiğ bademden hemen sonra midem ağrıdı. Bilimsellikten uzak olabilir ama ağrının başlamasından yaklaşık 5-10 dakika önce "çok iyiyim, midem de harika, hiç ağrımıyor" demem ve akabinde ağrının başlamasını nasıl yorumlamak lazım :) Şaka bir yana; aslında birkaç gündür stresliydim, bu etken olmuş olabilir... Bunun üzerine tavuk etini çok yemiş olabilirim ve belki hem miktardan, hem stresten tam sindirim sağlamadan, akabinde ara öğünde yediğim bademle sindirim yapamayan mideme bir yük daha bindirmiş olabilirim. Zaten orada da koptu film!

✅ Programın başından beri sorunsuz çalışan bağırsaklarımda da Perşembe (edit:ve dün Pazar) sorun yaşadım, o günler tuvalete çıkamadım. Ertesi günü nispeten düzeldi.

✅ Mide ağrım Perşembe'den beri devam ediyor. Cuma da tüm gün ara ara ağrıdı. Çok şiddetli bir ağrı değil; "öncü ağrı" ve "ağrı sonrası kalan acı" karışımı*.
*Mide ağrısı çeken bilir; şiddetli ağrıdan önce bi öncü ağrı olur ve sonra gittikçe çoğalır ve o şiddetli ağrı bittikten sonra da acısı kalır... Nefes almaya, mideye dokunmaya korkarsınız; acır... İşte öyle bir ağrı bu 3 günüdr yaşadığım :( Cumartesi gün içinde nispeten iyiydim, gece yatarken yine başladı... Pazar sabahı itibariyle iyiyim şükür.

✅ Perşembe'den beri aslında sindirimimde problem var. Çok şişim, tok hissediyorum. Şiş ve tok hissetiğim halde, öğün saati geldi diye tekrar yiyince de midem rahatsız oluyor ve ağrı/acı sinyali veriyor... Döngünün özeti bu!

Günlük su ve çay rutinim:

✅ Sabah kalkınca, öğle ve akşam öğünlerinden sonra ve gece yatarken 500 ml. Aloe katılmış su.

✅ Sabah ve akşam Shake'lerinden sonra 400 ml. su.

✅ Gün içinde 3x750 ml; içine Aloe ve HL-Çay eklenmiş detoks suyu.

✅ Sabah aç karnına 1, öğle yemeği-ara öğün-akşam yemeği-gece 4 olmak üzere; günde 5 büyük kupa HL-Çay eklenmiş sıcak çay.

Toplamdaki sıvı miktarı; yaklaşık 5 lt su ve 1,5 lt. çay


SONUÇ: "...aslında birkaç gündür stresliydim, bu etken olmuş olabilir... " cimlesi özet...
Bu haftamı "ikinci beyin" bağırsaklarım yönetti. Bağırsaklarımı stresim kilitledi ve verimsiz bir hafta oldu. Gelecek haftaya odaklanalım şimdi 💜